معرفی کتاب| فهمیدن عوامل روانی جرائم سایبری با «روان‌شناسی پزشکی قانونی سایبری» + دانلود فایل

معرفی کتاب| فهمیدن عوامل روانی جرائم سایبری با «روان‌شناسی پزشکی قانونی سایبری» + دانلود فایل
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۴۰۰

کتاب «درآمدی بر روان‌شناسی پزشکی قانونی سایبری: فهمیدن ذهن منحرفان سایبری» اثری بدیع در زمینه روان‌شناسی پزشکی قانونی است که به بررسی جرائم سایبری از منظری خاص می‌پردازد.

"پایگاه رسانه ای گرداب جهت اطلاع و افزایش دانش و سواد فضای مجازی مخاطبان خود و به ویژه دانشجویان، پژوهشگران و تصمیم گیران، کتاب‌هایی را در این عرصه معرفی می‌‎کند. بدیهی است انتشار این مطالب، لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست."

به گزارش گرداب -  در این نقطه‌نظر از روان‌شناسی پزشکی قانونی برای بررسی ذهن منحرفان سایبری استفاده می‌شود و همینطور به دنبال راهبرد‌هایی برای ارزیابی، پیشگیری و مداخله در زمینه جرائم سایبری می‌گردد. در این کتاب به دنبال استفاده از تجربیات ارزشمند و بینش علمی روان‌شناسان پزشکی قانونی و دانشمندان رفتارگرا در این زمینه است.

از جمله مطالب جالب توجهی که در این کتاب از آن صحبت شده است، مسئله خودآزاری دیجیتال، استفاده از باج‌افزارها، جرائم استریم‌های پخش‌زنده، نفرت پراکنی آنلاین و انتقام‌گیری شخصی، حملات از طریق دستگاه‌های هوشمند و کلاهبرداری‌های مرتبط با کووید-۱۹ است. چنین مطالبی به ما پیرامون فراگیری در حال گسترش خطرات سایبری آگاهی می‌دهد و نشان می‌دهد که چطور علوم رفتاری می‌تواند به شکل کارامدی تکمیل‌کننده راهکار‌های فنی موجود باشد و راهکار‌های فناورانه مقابله جرائم سایبری را بهبود ببخشد.

جرائم سایبری در سال‌های اخیر رشد بسیار زیادی داشته‌اند و مقابله با این جرائم به یکی از اولویت‌های اصلی تبدیل شده است. در این زمینه باید دقت کرد که مقابله با جرائم سایبری مسئله‌ای نیست که به‌طور مجزا و انفرادی صورت بگیرد. زیرا جرائم سایبری حیطه‌های بسیار وسیعی دارد و مقابله با آن نیاز به همکاری گسترده میان دولت‌ها، کسب‌وکارها، دانشگاه‌ها و مردم است. این که جلوی جرائم سایبری جبهۀ دفاعی قوی‌ای تشکیل داد، بسیار ضروری است؛ اما افزون بر این ما باید به فکر بحران‌های روانی که زمینه‌ساز شکل‌گیری این جرائم سایبری می‌شود، نیز باشیم.

این کتاب در سال ۲۰۲۱ توسط انتشارات World scientific منتشر شده است. این کتاب مجموعه‌ای مقالات در این حوزه است که مجید خادر (Majeed Khader)، ویستین چای شیائو تینگ (Whistine Chai Xiau Ting) و نئو لو سنگ (Neo Loo Seng) ویراستاران آن هستند. رویکرد این کتاب معرفی ارتباط روان‌شناسی پزشکی قانونی با مسئله جرائم سایبری است. در این کتاب نیم نگاهی نیز به مسائل کشور سنگاپور دارد و با هدف بهبود فضای سایبری این کشور راهکار‌هایی ارائه می‌شود.

کتاب از ۴ بخش و مجموعاً ۱۸ فصل تشکیل شده است. بخش اول «مقدمه‌ای بر پزشکی قانونی سایبری» نام گرفته و در بخش دوم به بررسی جرائم مختلف سایبری می‌پردازد. جرائم سایبری چهار بخش تقسیم شده‌اند: رفتار‌های خشونت‌آمیز آنلاین، انحراف‌های جنسی آنلاین، نفرت‌پراکنی آنلاین و کلاهبرداری‌های سایبری. در بخش سوم به «ارزیابی، مداخله و پیشگیری» می‌پردازد و راهکار‌هایی در این زمینه ارائه می‌کند و همچنین نگاهی به آینده فضای سایبری با پیشرفت بیشتر فناوری دارد. فراگیر شدن اینترنت اشیا (iot) و خانه‌های هوشمند باعث شکل‌گیری بحران‌های روانی سایبری متعددی خواهد شد. بخش چهارم این کتاب نیز به نتیجه‌گیری پرداخته است و در آن آینده روان‌شناسی پزشکی قانونی سایبری مورد بررسی قرار گرفته است.

عنوان کتاب: درآمدی بر روان‌شناسی پزشکی قانونی سایبری: فهمیدن ذهن منحرفان سایبری
عنوان اصلی: Introduction to Cyber Forensic Psychology: Understanding the Mind of the Cyber Deviant Perpetrators
ویراستاران: مجید خادر (Majeed Khader)، ویستین چای شیائو تینگ (Whistine Chai Xiau Ting) و نئو لو سنگ (Neo Loo Seng)
سال انتشار: ۲۰۲۱
ناشر: World scientific

دانلود کتاب